Over BioMon

BioMon Netherlands Center for Genetic Biodiversity Assessment heeft een stevige ambitie: 

BioMon wil hét toonaangevende kenniscentrum zijn voor hoogwaardige genetische biomonitoring en ecosysteem analyses, in Nederland en daarbuiten.

Bundeling van krachten
BioMon is een unieke samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center, het Centrum van Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden, KWR Watercycle Research Institute en BaseClear. Wij combineren een state-of-the art infrastructuur van laboratoria, klantgerichtheid, unieke genetische referentie databases en toonaangevende expertise op het gebied van taxonomie, ecologie, evolutie en genetica.

Basis in wetenschappelijk onderzoek
Met ons wetenschappelijk onderzoek ondersteunen we onze diensten en producten en hebben we de kennis om genetische biomonitoring continu te innoveren. Deze combinatie van wetenschappelijke expertise en infrastructuur en commerciële toepassing is bijzonder, zowel in Nederland als daarbuiten.

Over de partners
De vier partners brengen hun expertise samen in BioMon:

  • Professionele en gecertificeerde onderzoeksfaciliteiten
  • Hoogwaardig klantgericht werken
  • Wetenschappelijke analyse en interpretatie van data
  • Voorlopers in nieuwe technieken door excellent onderzoek

Naturalis Biodiversity Center
Naturalis is het nationale onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit en beheert één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Naturalis heeft behalve een betrouwbare referentie collectie – inclusief DNA bibliotheek – ook tientallen wetenschappers die werken aan genetica en bioinformatica, en uitgebreide onderzoeksfaciliteiten.

Centrum voor Milieuwetenschappen, Universiteit Leiden
CML is een van de toonaangevende instituten op het gebied van milieuduurzaamheid wereldwijd. CML draagt bij aan een duurzaam beheer van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. CML heeft twee verschillende onderzoeksprogramma's: Environmental Biology en Industrial Ecology. CML heeft uitstekende veld- en labfaciliteiten en expertise op het gebied van aquatische en terrestrische ecosysteem analyses.

KWR Watercycle Research Institute
KWR is een belangrijke partner in de Nederlandse waterketen bij het toepasbaar maken van innovaties. KWR onderzoekers werken op het snijvlak van wetenschap, bedrijfsleven en samenleving. Er is veel expertise op het gebied van waterkwaliteit, watertechnologie en microbiële processen. KWR beschikt over uitstekende en gecertificeerde laboratoria.

BaseClear
De gerenomeerde en hoogstaande labfaciliteiten van BaseClear bieden superieure kwaliteit voor DNA/RNA sequencing en bioinformatica. Bij BaseClear is veel expertise op het gebied van microbial genomics.

Faciliteiten en expertise

We combineren onze uitgebreide infrastructuur van gecertificeerde laboratoria met unieke genetische referentie databases en toonaangevende expertise op het gebied van taxonomie, ecologie, evolutie en genetica. 

Meer over faciliteiten en expertise
Logo 1361
Logo 1362
Logo 1363
Logo 1364