Heeft u behoefte aan monitoring van vissen of zoöplankton, detectie van zwemmersjeuk, identificatie van schadelijke E. coli-stammen of wilt u advies voor implementatie van genetische biomonitoring? Raadpleeg de experts van BioMon. 

Expert in genetische biomonitoring

Meer over BioMon

BioMon diensten

Wij leveren betrouwbare methoden voor ecosysteem analyses en maatregel-effect beoordelingen. Denk hierbij aan genetische detectie van biodiversiteit, ecologische consultancy, innovatief onderzoek, standaardisatie en kwaliteitsborging. 

Meer over BioMon diensten

Toepassingen

Natuurvriendelijke oevers

Natuurvriendelijke oevers

Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier willen weten wat de bijdrage van natuurvriendelijke oevers is aan de aquatische biodiversiteit in het Omval-Kolhorn kanaal.

Fingerprinting van bacteriën

Fingerprinting van bacteriën

Waterschappen

BioMon heeft met diverse partijen een genetische methode ontwikkeld voor het beoordelen van de herkomst van water. Inmiddels wordt het onderzoek door BioMon bij verschillende waterschappen toegepast.

Innovatie

Onze ambitie is om biomonitoring meer betrouwbaar en efficiënt te maken. Daartoe doen wij fundamenteel en toegepast onderzoek, specifiek gericht op het ontwikkelen en verbeteren van genetische technieken voor toepassingen in water, bodem en lucht.

Meer over ons wetenschappelijk onderzoek
Logo 2489
Logo 2490
Logo 2491
Logo 2492