Heeft u problemen met zwemmersjeuk, het identificeren van schadelijke E. coli-stammen, het monitoren van vissen of wilt u advies voor implementatie van genetische biomonitoring? BioMon helpt. 

Leading in genetic biodiversity assessments

Meer over BioMon

Diensten & Producten

Wij leveren nauwkeurige, betrouwbare en betaalbare methoden voor ecosysteem analyses en maatregel-effect beoordelingen. Denk hierbij aan genetische detectie van biodiversiteit, ecologische consultancy, innovatief onderzoek, standaardisatie en kwaliteitsborging. 

Meer over Diensten & Producten

Toepassingen

Fingerprinting van bacteriën

Fingerprinting van bacteriën

Waterschappen

BioMon partner KWR verricht in samenwerking met diverse partijen onderzoek naar de toepasbaarheid van geavanceerde DNA-technieken bij het beoordelen van de herkomst van water. Dit is bijvoorbeeld van belang voor oppervlakte- en ...

eDNA mariene uitheemse soorten

eDNA mariene uitheemse soorten

NVWA

In opdracht van de NVWA hebben BioMon partner Naturalis en GiMaRIS onderzoek gedaan naar genetische detectie van uitheemse soorten in de Sloehaven van Vlissingen, voor het OSPAR-verdrag. Doel van dit project was het bepalen van ...

Innovatie

Onze ambitie is om biomonitoring meer betrouwbaar en efficiënt te maken. Daartoe doen wij fundamenteel en toegepast onderzoek, specifiek gericht op het ontwikkelen en verbeteren van genetische technieken voor toepassingen in water, bodem en lucht.

Meer over ons wetenschappelijk onderzoek
Logo 1501
Logo 1502
Logo 1503
Logo 1504